Nieuws

Herfstnummer Zaans Erfgoed is uit!

Herfst nr 82 – 2022

In het herfstnummer van Zaans Erfgoed zet Corrie van Sijl de schijnwerper op de zestigjarige Molukse wijk in Wormerveer, ontrafelt Lourens Meeuwsen de geschiedenis van een Krommeniese fabrieksarbeider die sneuvelde in de Spaanse Burgeroorlog en doet Jan van der Male uit de doeken hoe een carillon terechtkwam in de toren van het voormalige stadhuis op de Burcht in Zaandam.
In het kader van ‘Wat een ramp!’, het thema van de Maand van de Geschiedenis, levert Jos Lap een bijdrage over de brand bij ADM Cocoa in Wormer en brengen Lean van ’t Hooft en Wietske van Soest grote en kleine Zaanse rampen en ongelukken in beeld.

Gratis voor leden Zaans Erfgoed

Abonnees krijgen de komende editie van Zaans Erfgoed omstreeks eind september in de brievenbus.

Zaans Erfgoed niet missen, maar nog geen abonnee? Word dan lid van Vereniging Zaans Erfgoed voor € 22,50 per jaar met een mail naar secretariaat@zaanserfgoed.nl of via ‘lid worden’ op zaanserfgoed.nl. Dan ontvangt u vier keer per jaar het tijdschrift thuis.

Losse nummers zijn te koop voor € 6,75 bij Bruna in Assendelft, Koog a/d Zaan, Wormerveer en Zaandam (Dam), Stumpel Krommenie en het Zaans Museum, Zaandam.

Behoud het Zaanse karakter

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

Gebruiksvoorwaarden en Privacy beleid.