Home Agenda - Vereniging Zaans Erfgoed Workshop Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Zaanstreek-Waterland

Workshop Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Zaanstreek-Waterland

Geke van de Kamp van het Gemeentearchief zal ons dan wegwijs maken in de gedigitaliseerde kranten die in Delpher en op de site van het Gemeentearchief doorzocht kunnen worden. In deze kranten staan voor genealogisch onderzoek interessante artikelen of advertenties. Daardoor kunnen wij meer gegevens dan geboorte, huwelijk en overlijden vinden en zo meer over het leven van onze voorouders te weten komen.
De grootste collectie kranten bevindt zich vanouds in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. In de jaren 80 van de vorige eeuw ontdekte men daar dat sommige kranten begonnen te verpulveren. De ICT was is opkomst, dus werd er begonnen met het scannen en zo digitaliseren van de krantencollectie. Dit is later aangevuld met krantencollecties van andere bibliotheken en archieven en ook nog met andere documenten.
Digitalisering heeft ook als voordeel dat de kranten op woorden doorzocht kunnen worden. Zo kunnen familieadvertenties gevonden worden, maar ook informatie over gebeurtenissen waar onze voorouders bij betrokken waren.
De oudste kranten gaan terug tot de 17e eeuw.
Iedereen is welkom!
Ook niet-leden van de NGV.

Datum

22 mrt 2024
Verlopen

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

Gemeentehuis Zaanstad
Gemeentehuis Zaanstad
Gemeentehuis, Zaanstad
Categorie
QR code

Behoud het Zaanse karakter

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden is niet gelukt. Probeer het nogmaals.
Je inschrijving is gelukt