Home Agenda - Vereniging Zaans Erfgoed Vergadering van Historisch Genootschap Wormer
Klaas Kingma, bij zijn 25-jarig jubileum bij Van Gelder Papier (Foto: bron: collectie Cees Kingma)

Vergadering van Historisch Genootschap Wormer

met lezing ‘Na het faillissement van Van Gelder Papier’

Het Historisch Genootschap Wormer houdt op donderdagavond 21 maart haar voorjaarsledenvergadering waar ook niet-leden welkom zijn.

Naast de gebruikelijke vast te stellen stukken, waaronder het jaarverslag en de jaarrekening 2023, verzorgt Cees Kingma een lezing met als titel: ‘Na het faillissement van Van Gelder Papier’. “Er zijn hele vreemde dingen gebeurd na dat faillissement. Een aantal lieden heeft zijn zakken goed kunnen vullen. En dan bedoel ik echt heel goed vullen!”

Na de pauze draait de film De Edele Kikker, een rondgang door het bedrijf waarbij veel medewerkers te zien zijn. Het was destijds een ‘goed’ gebruik om dorpsgenoten een bijnaam te geven, die overigens niet zonder trots gedragen werd. Zo kenden we onder meer De Poes, De Traan, Olifant, Paraplu, Nijlpaard en Blauwe Reiger. Directeur Allan werd ‘De Kikker’ genoemd, waardoor de film destijds de naam ‘De Edele Kikker’ meekreeg.

Op deze avond zijn ook de boeken ‘Het koffertje van de burgemeester’ en ‘Het levend Verleden’ te koop. De bijeenkomst is in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 en begint om 20.00 uur.

Datum

21 mrt 2024
Verlopen

Tijd

20:00

Locatie

Stoomhal
Stoomhal
Pakhuisplein 44, 1531MZ Wormer
Website
https://www.destoomhal.nl/
Categorie
QR code

Behoud het Zaanse karakter

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden is niet gelukt. Probeer het nogmaals.
Je inschrijving is gelukt